Wenteltrappen op maat gemaakt

Wenteltrappen kunnen door de beschikbare ruimte in bepaalde situaties de enige oplossing zijn. Een wenteltrap neemt immers een minimaal ruimte in. Door de ronde vorm van de wenteltrap komen echter nog meer uitdagingen kijken bij het ontwerp dan bij rechte steektrappen. Denk hierbij aan de verlopende treden en de kromme leuningen en trapboom. KENNGOTT trappen Amsterdam heeft een ruime ervaring in het ontwerp en de uitvoering van wenteltrappen in verschillende materialen, zoals hout, staal, glas en natuursteen. Veel voorkomend zijn de stalen wenteltrap en gietijzeren wenteltrap. Maar er is natuurlijk van alles mogelijk omdat wij alles op maat inpassen aan de situatie bij u thuis of bedrijf.

Wij plaatsen uw wentelttrap vanuit Amsterdam door het hele land. Hieronder vindt u een selectie van een aantal wenteltrappen die wij hebben gebouwd.

Mocht u interesse hebben in één van onderstaande wenteltrappen of u wilt u een wenteltrap op maat, neem dan contact op met één van onze medewerkers.

De wenteltrap uitgelegd

Een wenteltrap is een trap die in een spiraalvorm omhoog loopt. Het is een soort draaitrap, maar zonder dat het rond één centrale as hoeft te lopen. Een wenteltrap kan vele vormen hebben en draait om een vrije ruimte heen. Deze ruimte kan enkele centimeters groot zijn tot verschillende meters. Maar doorgaans wordt de wenteltrap geplaatst daar waar er weinig ruimte is. Er is geen centrale draagstructuur aanwezig bij dit type trap.

Prijs wenteltrap

De prijzen van wenteltrappen hangen af van heel wat factoren. De hoeveelheid en soorten materialen zullen hierbij vooral doorslaggevend zijn. Voor een wenteltrap moet je al snel rekenen op een bedrag vanaf 6500 euro tot zo gek als u het zelf wilt maken natuurlijk. Vraag vrijblijvend een offerte op maat aan via de contact pagina. Of ontwerp vast je eigen trap met de trappen confugurator knop onderin deze pagina.

Voordelen van de wenteltrap

Het grootste voordeel van wenteltrappen is de schoonheid ervan. Omdat wenteltrappen in tal van vormen, formaten en materialen gemaakt kunnen worden, kunnen ze in elk type woning of bedrijfspand perfect geïntegreerd worden. Daarnaast is een wenteltrap ook nog eens ruimtebesparend. Zo kun je de andere vrije ruimte optimaal benutten voor leefruimtes of bergruimten. Wenteltrappen kunnen ook meerdere verdiepingen met elkaar verbinden door middel van bordessen. Tot slot zijn ze, door hun vrijheid in vorm, zo steil te maken als je wil, zonder dat er leefruimte verloren gaat. Hierdoor kunnen ze veilig en comfortabel worden gemaakt, wat ideaal is voor mensen die wat moeilijker de trap op en af kunnen komen. Deze trappen kunnen elegant worden neergezet en kunnen een centraal onderdeel zijn van de inrichting en architectuur

Conclusie wenteltrap

Een wenteltrap is dus een trap die om een vrije ruimte heen omhoog loopt en kan variëren van grootte en vorm. Vooral de schoonheid geeft dit type trap een groot voordeel. Daarnaast kunnen deze trappen zeer ruimtebesparend zijn en een veilig en comfortabel gevoel geven. De trap kan uit veel verschillende materialen worden gemaakt en heeft vaak het duurste prijskaartje eraan hangen. Voor een majestueuze smaak waarbij prijs geen rol speelt, is deze trap ideaal geschikt om elke woning een bijzondere inrichting te geven.

Offertes voor trappen ontvangen?

Kom langs in onze showroom, bestel een brochure of gebruik onze contact pagina. Kies voor een erkend trappenbouwer en verzeker jezelf van een perfecte uitvoering van uw nieuw trap. Kies voor KENNGOTT Trappen Amsterdam.

Onze trappen adviseurs staan u graag te woord en laten u alle wenteltrappen en mogelijkheden zien in onze uitgebreide trappenshowroom. U kunt ook altijd per mail (info@kenngott.nl) of per telefoon (020-6813346) een indicatie van onze wenteltrappen prijzen opvragen of alvast onze brochure bestellen.

U kunt zelfs uw eigen trap ontwerpen via ons trappen design programma. Gebruik daarvoor het knopje hieronder. In verband met het vernieuwen van onze showroom hebben wij diverse showroom trappen in de aanbieding. Bij de trappen projecten vindt u meerdere foto’s van één project.